Design & -engineering service

Formando is gespecialiseerd in design oplossingen voor 3D-printing. Zowel voor technische, architecturale als artistieke oplossingen bezitten wij in house tools en kennis om uw visie te realiseren.

 Reverse Engineering

Reverse engineering

Heeft u een onderdeel dat niet meer geproduceerd wordt of dat u graag terug in productie zou brengen? Aan de hand van technische tekeningen of een voorbeeldmodel maken onze engineers een digitale  replica die vervolgens opnieuw geproduceerd kan worden.

Voor moeilijke, organische vormen maken we een 3D- scan om een object op te meten.CAD design

CAD design

Met CAD design ontwerpen onze engineers onderdelen op maat van uw noden. We creëren digitale files die vervolgens bij ons of elders geproduceerd kunnen worden.

Wij denken met u mee naar oplossingen en de nodige specificaties zoals o.a. de materiaalkeuze. Prototyping via 3D-printing staat ons toe snel te itereren en op korte termijn uw onderdeel in productie te brengen.

3D print oplossingen

Unieke oplossing

Heeft u een nieuwe toepassing in gedachten waarbij 3D-printen een meerwaarde kan betekenen binnen uw onderneming?

Assemblage tools, jigs & fixtures, maatwerk, ... Flexibele prints, waterdichte prints of metaalprints: wij kunnen u assisteren met de realisatie ervan.

Graag zitten we met u samen om de mogelijkheden te bespreken.

 


"3D design op maat van uw noden"3D mascotte

Organisch design

Voor de realisatie van organische vormen maken we, afhankelijk van de geometrie, gebruik van 3D-scanning of 3D-sculpteren. Met deze technieken worden mascottes  of replica's van bestaande objecten gecreëerd. Dit voor marketing doeleinden of het produceren van schaalmodellen.

De vorm, afwerking en complexiteit bepalen de technieken en materialen die gebruikt zullen worden. Wij helpen u om het perfecte resultaat te behalen.


3D trofee award

Brand design

Wij ondersteunen uw creatief proces en denken mee naar de beste manier om met uw merk origineel uit de hoek te komen. Dit via unieke trofeeën, awards, pins, badges, mascottes, ...

Voor permanente oplossingen voorzien wij o.a. ook originele signalisaties, plaques en naamkaarten. Aarzel niet om uw visie vrijblijvend te bespreken met ons. 

 


Trofee award pin badge mascotte 
signalisatie plaque naamkaart

3D printen voor kunst

Artistiek design

Voor artistieke projecten zoeken we samen met u het meest geschikte medium om het gewenste eindbeeld te realiseren.

Daarbij vertrekken we van een omschrijving, schets of bestaand object.

We denken mee over de productietechniek, materiaalkeuze, afwerking en look & feel.

"3D printoplossingen op maat"


Industrie

Industrie 3D printing

Architectuur

3D print architectuur

Marketing

Marketing 3D print

Kunst

3D print Kunst