3D ontwerp en tekenen

U wenst een bestaand object te reproduceren of er een aangepaste versie van te maken? Of misschien heeft u een idee uitgetekend op papier en wil u dit realiseren via 3D printing? U wilt een nieuw product ontwikkelen? Dan heeft u een digitaal 3D model nodig.

Zo gaan we te werk

Formando helpt u graag om uw idee om te zetten in een 3D ontwerp. Wij starten steeds met een persoonlijk gesprek. We brengen samen uw uitdagingen in kaart: wat zijn de technische eisen? Wat is het praktische en financiële kader? Hoe moet het product eruit zien? We gebruiken uw bestaande schetsen of technische tekeningen, of maken ze samen met u op.

Aansluitend maken we een digitaal 3D model (3D tekening) van het gewenste product. We doen dit in de gepaste software (CAD) en leveren een model af aan industriestandaarden.

Indien uw voorwerp heel complex is of organische vormen bevat, dan meten we het op via een 3D scan. De scan wordt uitgeleverd als een mesh (stl) of wordt omgezet naar een 3D CAD tekening.

Vervolgens tonen we u het digitaal 3D model zodat u kan verifiëren of het voldoet aan de gestelde eisen. Wij passen aan waar nodig.

Als u het ontwerp goedkeurt, maken wij tenslotte een 3D print in het meest geschikte materiaal. Op de pagina over 3D printen kan u meer informatie vinden over de mogelijke materialen en hun belangrijkste eigenschappen.

 

3D ontwerp: van idee naar digitale tekening naar fysisch object
3D ontwerp: van idee naar digitale tekening naar fysisch object

Voorbeelden van 3D ontwerpen

Hieronder vindt u een greep uit ons portfolio van 3D ontwerpen die we hebben gemaakt voor onze klanten. Laat u inspireren!

Wij helpen bij uw ontwerp

U wil een digitaal 3D model laten maken? Neem dan contact op met ons: we bekijken op basis van uw ideeën en ontwerpen hoe we samen aan de slag kunnen gaan.

Heeft u nog geen 3D print idee maar staat u wel voor grote uitdagingen in uw bedrijf? Wil u nagaan of en hoe u 3D printing kan inzetten? We helpen u graag verder met strategisch advies in 3D printing op maat van uw bedrijf.

3D print ontwerp - technische tekening